DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PESCARI, ATENȚIE - Pescarii sunt obligaţi să respecte prevederile Ordinul de prohibiţie, spune ANPA

pescuit pescar

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) atrage atenţia, într-un comunicat că în perioada de prohibiţie toţi pescarii trebuie să respecte prevederile Ordinului nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii in anul 2020, potrivit news.ro.

"Având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 8/9 aprilie 2020 privind permiterea circulaţiei în afara locuinţei/gospodăriei a titularilor autorizaţiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfăşurării activităţilor de pescuit comercial şi acvacultură, precum şi pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activităţi, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură atrage atenţia tuturor pescarilor că în perioada de prohibiţie trebuie respectate prevederile Ordinului nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum si a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii in anul 2020", arată ANPA într-un comunicat.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Potrivit acestui ordin, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv si familial, pe o durata de 60 de zile, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 2 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

"Menţionăm că prevederea OM nr. 8/2020 a fost introdusă în baza solicitării Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură pentru a permite desfăşurarea activităţilor specifice pentru angajaţii care lucrează în fermele de acvacultură, inclusiv deplasarea pentru valorificarea producţiei de peşte. Aşadar, facem precizarea că toţi pescarii sunt obligaţi să respecte prevederile Ordinului de prohibiţie, care rămân în vigoare", informează agenţia.

Ordonanţa Militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 stipulează la Art.1 că "Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a titularilor autorizaţiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfăşurării activităţilor de pescuit comercial şi acvacultură,  precum şi pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activităţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.