Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peskov aruncă pisica negocierilor în curtea lui Zelenski: Oferta Papei Francisc e imposibilă

Ria Novosti
dmitri peskov

Kremlinul a declarat luni că salută oferta Vaticanului de a asigura o platformă de negociere pentru a rezolva conflictul din Ucraina, dar că poziţia Kievului face acest lucru imposibil, relatează Reuters. "Desigur, salutăm o asemenea voinţă politică, dar având în vedere situaţia de facto şi de jure pe care o avem acum în legătură cu partea ucraineană, astfel de platforme nu au cum fi dorite", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov reporterilor.

Papa Francisc a reiterat acum 10 zile că Vaticanul este gata să facă tot ce este posibil pentru a media şi pune capăt conflictului dintre Rusia şi Ucraina, într-un interviu acordat cotidianului italian La Stampa.

De când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu peste nouă luni, mai multe ţări, inclusiv Turcia, Israel şi China, au fost prezentate ca potenţiali mediatori în conflict. Rusia a acuzat Ucraina că închide perspectiva discuţiilor prin excluderea angajamentului cu preşedintele Vladimir Putin, dar Kievul nu doreşte să accepte ideea de a ceda orice teritoriu confiscat în ceea ce el şi Occidentul văd ca o acaparare de pământuri în stil imperial, aminteşte Reuters.

Papa Francisc menţionează frecvent Ucraina în apariţiile sale publice şi a avertizat de mai multe ori că această criză riscă să declanşeze utilizarea armelor nucleare cu consecinţe globale incontrolabile. Luna trecută, el l-a implorat pentru prima dată direct pe Putin să oprească "spirala violenţei şi a morţii" în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.