Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peskov în cuvinte diplomate despre ce a vrut Putin să spună prin ”le vom sparge dinții” tuturor celor care vor încerca să ”smulgă” ceva din Rusia

realitatea.net
vladimir putin nervos

Rusia este dornică să colaboreze cu alte țări, dar își va apăra interesele, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând declarația șefului statului, Vladimir Putin, care a spus că ”le vom sparge dinții” tuturor celor care vor încerca să ”smulgă” ceva din Rusia, relatează agenția TASS.

”Președintele a trasat în mod absolut clar constanta viziunii noastre asupra lumii. Noi vrem să fim prieteni cu toți, dar această prietenie trebuie să fie chiar ”prietenie”, a subliniat oficialul Kremlinului în cadrul emisiunii ”Moscova.Kremlin.Putin” a postului de televiziune ”Rossia-1”.

Peskov a adăugat că prietenia trebuie să fie chiar prietenie, nu ”mentorat, nu dictat, nu minciună, nu standarde duble”. ”Iar noi știm să fim prieteni”, a subliniat secretarul de stat al liderului rus.

”Dar. Noi nu vom permite nimănui niciodată să pretindă la ceva ce este al nostru. Și suntem destul de tari și puternici pentru a nu permite nimănui acest lucru”, a menționat reprezentantul Kremlinului.

Zilele trecute, Putin a afirmat că, periodic, Rusia se confruntă cu încercările unora de a-i ”smulge” ceva (s-a referit, în special, la teritoriile statului rus – n.r.). ”Toți vor să muște de undeva sau să ne smulgă ceva. Dar ei, cei care intenționează să facă așa ceva, trebuie să știe că noi vom sparge dinții tuturor, astfel încât să nu poată mușca”, a subliniat președintele. În opinia lui, acest lucru este evident, iar garanția pentru asta este dezvoltarea forțelor armate ruse.

Rusia-SUA: Stabilitate strategică, discutată la cele mai diferite niveluri

În altă ordine de idei, Peskov a declarat că discuțiile celor doi președinți, Vladimir Putin și Joe Biden, sunt importante pentru a scoate relațiile dintre Rusia și Statele Unite ”din actuala stare deplorabilă” în care se află, scrie cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”În ceea ce privește stabilitatea strategică, ea este parte integrantă a negocierilor ruso-americane”, a mai spus Peskov. Potrivit precizărilor sale, aceste chestiuni vor fi dezbătute la cele mai diferite niveluri.

În plus, Peskov a adăugat că pregătirea întâlnirii este, în prezent, în discuții, iar șeful MAE rus, Serghei Lavrov, a prezentat pe larg președintelui rus rezultatele discuțiilor sale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Peskov a mai subliniat că alegerea orașului unde s-ar putea desfășura întâlnirea președinților Rusiei și al Statelor Unite este, mai degrabă, o decizie tehnică, esențial este însuși faptul întâlnirii. Imediat ce Putin va lua o decizie, opinia publică va fi informată, a adăugat secretarul de presă al liderului de la Kremlin.

Despre o posibilă întâlnire Putin-Zelenski

Pe de altă parte, Peskov a anunțat că președintele Putin este gata, la întrevederea cu colegul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să discute despre Crimeea, dacă se va vorbi despre o colaborare transfrontalieră, nu și despre apartanența acestei regiuni la Rusia, informează publicația Vzgliad.

”Situații de impas: omologii noștri ucraineni vor, spre exemplu… Ei spun: ”Vom discuta despre Crimeea”. Dar dacă se va vorbi despre Crimeea în planul dezvoltării colaborării transfrontaliere – știți că Rusia are asemenea colaborări cu țări străine, pe linie regională – dacă discuția se va purta în acest plan, eu sunt convins că Putin va fi pregătit. Dar dacă se va vorbi altceva și nu faptul că Peninsula Crimeea este regiune a Federației Rusei, nimeni nu va discuta niciodată cu nimeni acest lucru”, a subliniat Peskov.

El a amintit că a vorbi despre înstrăinarea unor teritorii ale Rusiei constituie, conform modificărilor aduse Constituției, faptă penală.

”În Constituție negru pe alb scrie că este faptă penală să vorbești despre înstrăinarea de teritorii ale Federației Ruse, infracțiune penală! De aceea mai avem, desigur, încă mult de lucru, trebuie continuat schimbul de păreri și să vedem ce va ieși de aici. Dar un astfel de schimbi de părere are loc cu adevărat”, a precizat Peskov.

Vzgliad menționează că, în aprilie, președintele Ucrainei a însărcinat biroul său cu organizarea întâlnirii cu președintele Rusiei. La acel moment, Peskov a afirmat că administrația liderului rus și biroul președintelui Ucrainei se află într-un permanent contact privind posibilitatea desfășurării unei întâlniri între Putin și Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.