Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peskov sfătuiește Chișinăul să fie prudent în problema militarilor ruși pentru menținerea păcii din Transnistria

rador.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a declarat că Federația Rusă continuă să-și îndeplinească cu responsabilitate funcția în ceea ce privește Transnistria și sfătuiește autoritățile moldovenești să fie prudente în problema referitoare la militarii ruși pentru menținerea păcii.

Rugat să comenteze afirmațiile făcute de primul ministru moldovean, Dorin Recean, cu privire la necesitatea demilitarizării Transnistriei și a retragerii din această zonă a militarilor ruși pentru menținerea păcii, deoarece Moscova încearcă să influențeze procesele democratice din Republica Moldova, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat: "Rusia a fost și este un parte foarte responsabilă în ceea ce privește problemele transnistrene, ea continuă să-și îndeplinească funcția corespunzătoare. Am dori să le recomandăm omologilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte prudenți în acest sens".

În ceea ce privește așteptările Moscovei de la viitoarea colaborare cu Chișinăul după schimbarea guvernului, Peskov a declarat: "Relațiile noastre cu Moldova sunt și așa foarte, foarte tensionate. Totodată, conducerea moldovenească pune accentul pe tot ce este anti-rusesc și alunecă în isteria anti-rusească".

Potrivit afirmațiilor oficialului rus, "este puțin probabil ca o asemenea lipsă de constructivism să ajute chiar Moldova cu ceva" și dăunează relațiilor bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.