Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină A DISTRUS una dintre cele mai mari ferme cu valoare genetică de porci din România

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Una dintre cele mai mari ferme cu valoare genetică de porci din România, unde sunt crescute scroafe de reproducție dintr-o rasă cu pedigree, este distrusă de pesta porcină africană, în județul Mehedinți. Sunt ucise animale de rasă cu o valoare de 700.000 de mii euro, anunță MEDIAFAX.

Peste o mie de animale vor fi ucise la o fermă de porci din localitatea Burila Mare, din județul Mehedinţi, după ce mai multe scroafe au fost confirmate cu pestă porcină africană.

Citește și: Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

Potrivit reprezentanţilor fermei, este vorba despre 599 de scroafe dintr-o rasă specială pentru reproducţie. Animalele au fost cumpărate în luna noiembrie, din Danemarca, iar proprietarul a plătit pentru acestea peste 700.000 de euro.

„Este a doua fermă din ţară cu această genetică.(...)Sunt porci liberi de orice boală. Ei când au venit din Danemarca au venit din ferme cu genetică de top, cu pedigree, scroafe şi bunici din care ieşeau scrofiţe pentru reproducţie pentru înlocuire”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dorin Ganea, medicul veterinar al fermei.

În total, peste 1.000 de animale vor fi ucise în următoarele 24 de ore.

Citește și: ‘Fata cu sparanghelul’, bani pentru PSD? Suma pe care ar fi băgat-o în campania social-democraților

Alte 4.200 de suine, de la o fermă din apropiere, au fost eutanasiate în urmă cu o săptămână, tot din cauza pestei porcine africane.

„S-a verificat planul de biosecuritate, de gestionare a intrărilor şi ieşirilor de animale, precum şi a vectorilor care sunt acolo şi nu au fost probleme. Atâta timp cât pădurea este destul de aproape, vorbim de câteva sute de metri, vorbim de un potenţial risc de contaminare prin intermediul mistreţului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Ganea, director adjunct al DSVSA Mehedinţi

În pădurile din Mehedinţi, sunt active şase focare de pestă porcină africană la mistreţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.