Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină africană a fost confirmată, în Vâlcea, la un mistreţ găsit mort într-o pădure din comuna Goleşti

toateanimalele.ro
mistret

Pesta porcină africană a fost confirmată la un mistreţ găsit mort, în urmă cu mai bine de o săptămână, într-o pădure din comuna Goleşti, a anunţat, joi, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, Mihai Miclea, potrivit AGERPRES.

El a precizat că s-au luat deja primele măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, joi după amiază fiind convocat de urgenţă Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor în cadrul căruia au fost aprobate aceste măsuri de siguranţă pe o rază de circa 13 kilometri în jurul locului unde a fost descoperit cadavrul porcului sălbatic.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

"Confirmarea oficială de pestă porcină africană a venit astăzi, pentru un cadavru de porc mistreţ, găsit în fondul cinegetic 16 Goranu pe 4 iunie. Vreau să menţionez că, până în prezent, boala nu este prezentă în gospodăriile populaţiei şi, în urma anchetelor şi verificărilor pe care le-am făcut până în momentul de faţă, nu mai există suspiciuni de pestă şi la alţi mistreţi. În perioada imediat următoare, vom face însă în teritoriu, asta însemnând pe o rază de 13 kilometri, o inventariere a tuturor porcilor mistreţi şi a celor domestici. De asemenea, pe toată această rază va fi pus în acţiune planul specific pentru combaterea acestei boli, în funcţie de evoluţia ei, urmând ca planul să sufere şi modificări dacă vor apărea şi alte cazuri de porci îmbolnăviţi", a spus directorul DSVSA Vâlcea.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Cadavrul porcului mistreţ pentru care s-a confirmat pesta porcină africană a fost descoperit de un cioban, pe marginea unui curs de apă dintr-o pădure din comuna Goleşti, având o parte din rât mâncată cel mai probabil de animalele sălbatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.