Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină africană a fost confirmată la un mistreț dintr-un fond de vânătoare din Vaslui

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreț din Fondul de Vânătoare 49 Băcani, județul Vaslui, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vaslui, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț găsit mort pe Fondul de Vânătoare 49 Băcani.

Centrul Local de Combatere al Bolilor Vaslui, întrunit luni, a adoptat planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane.

Autoritățile fac apel la crescătorii de porcine să anunțe de urgență medicul veterinar dacă apar modificări ale stării de sănătate a animalelor sau dacă apar cazuri de mortalitate.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

De asemenea, autoritățile atrag atenția că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic.

„Având în vedere evoluția alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituția Prefectului - județul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale și către cetățeni să trateze cu maximă responsabilitate acțiunile care țin de prevenirea răspândirii virusului și recomandă să respecte cu strictețe toate acțiunile impuse de autorităţ̦ile competente. Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgență medicului veterinar sau autorităţ̦ilor publice locale”, a mai transmis Prefectura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.