Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină determină China să importe cantități record de carne

porci

Importurile de carne ale Chinei urmează să atingă în acest an cel mai ridicat nivel din istorie, în condiţiile în care cel mai mare consumator mondial de carne de porc îşi va majora achiziţiile de peste hotare pentru a face faţă cererii, după ce pesta porcină africană a decimat efectivele interne de porcine, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Wang Bin, director de departament în Ministerul chinez al Comerţului, a declarat zilele trecute, la o conferinţă organizată la târgul internaţional de la Shanghai, că importurile de carne ar putea depăşi maximul istoric de 9,5 milioane de tone în 2020. Wang Bin a mai spus că China va fi în acest an un motor important în comerţul mondial cu carne.

Alegeri în SUA - Tăcere la Moscova, Beijing și Ankara. Victoria lui Biden, ignorată pentru moment de liderii autoritari


Datele oficiale publicate sâmbătă arată că în primele zece luni ale anului China a importat 8,2 milioane de tone de carne, în creştere cu 69% în ritm anual. În plus, China a început să importe carne din mai multe ţări, atât ţări din Europa, cel mai mare furnizor al său, cât şi din SUA şi America Latină, a adăugat Wang Bin.

Oficialul citat a estimat că în 2021 importurile de carne de porc ale Chinei ar putea ajunge la trei milioane de tone, în timp ce importurile de carne de vită şi oaie ar putea ajunge la aproximativ două milioane de tone.

Oferta internă de carne de porc a Chinei ar putea să revină la un nivel normal în a doua jumătate a anului următor, pe măsură ce fermele îşi refac efectivele. De asemenea, consumul de carne de porc al Chinei ar putea creşte semnificativ anul viitor, după ce anul acesta preţurile mari au afectat cererea, este de părere Wang Bin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.