Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină face RAVAGII în agricultură: Culturile contaminate vor fi arse de proprietari

Tolo.ro
Harta pestă porcină

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a semnat un ordin prin care proprietarii sau utilizatorii terenurilor pe care sunt culturi agricole care au fost contaminate de mistreți cu virusul pestei porcine vor fi arse sau dezinfectate, pentru reducerea riscurilor de răspândire a bolii, relatează agrointel.ro, potrivit Mediafax.

Conform ordinului, în zonele afectate de boală, suprafețele vor fi verificate înainte de recoltare, iar zonele afectate de mistreți vor fi izolate prin benzi arate iar plantele neutralizate. Este interzisă recoltarea plantelor sau transportul acestora în alte zone, iar dezinfectarea mașinilor agricole, a combinelor, tractoarelor sau echipamentelor este obligatorie, menționează sursa citată.

Nerespectarea prevederilor ordinului de către proprietarii sau utilizatorii de terenuri se sancționează conform prevederilor legale, mai menționează ordinul citat de agrointel.ro. Actul normativ a fost emis la finele săptămânii trecute și comunicat la începutul acestei săptămâni către direcțiile agricole.

Conform ANSVSA a anunțat existența a 547 de focare de pestă porcină, în 98 de localități din județele Tulcea, Costanța, Brăila, Galați, Ialomița, Bihor, Sălaj și Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.