Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de clerici musulmani au subscris unei fatwa împotriva Statului Islamic

fatwa

Peste 1.000 de clerici musulmani din India au sprijinit o fatwa împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi adepţilor săi, afirmând că islamiştii nu au nimic în comun cu islamul, au declarat miercuri lideri ai comunităţii, citaţi de DPA. 

Este pentru prima dată când un astfel de număr mare de lideri religioşi de la conducerea unor moschei, şcoli şi grupuri islamice denunţă public gruparea armată responsabilă de multe crime brutale în Orientul Mijlociu. 

Edictul religios a fost emis de clericul Manzar Hasan Khan Ashrafi Misbahi din Mumbai, ca răspuns la o petiţie depusă de un lider al comunităţii dacă acţiunile Statului Islamic corespund principiilor islamice. 

'Fatwa spune că actele Statului Islamic sunt inumane şi neislamice, deoarece ucid oameni nevinovaţi, femei şi copii şi că proclamarea sa drept califat islamic este neîntemeiată', a declarat pentru DPA Abdur Rahman Anjaria, autorul petiţiei. 

Fatwa, care a fost ratificată de către 1.070 de lideri religioşi din India în ultimele trei luni a fost trimisă la Organizaţia Naţiunilor Unite şi către 51 de ţări pentru aprobare, a declarat Anjaria, adăugând că acesta 'este un mesaj important pentru pacea în lume'. 

Aceasta are de asemenea drept scop contracararea mişcării extremiste în a recruta militanţi în India, ţară cu a treia cea mai mare populaţie musulmană din lume. India numără peste 170 de milioane de musulmani, reprezentând 14,2 % din totalul de 1,2 miliarde de locuitori.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.