Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.400 de şcoli din Malaezia au fost închise din cauza fumului degajat de incendiile din Indonezia

incendiu padure amazon

Peste un milion de elevi au fost afectaţi de închiderea, miercuri, a peste 1.400 de şcoli în Malaezia, ca urmare a poluării aerului provocate de incendiile de pădure din ţara vecină Indonezia, relatează EFE şi AFP, potrivit Agerpres.

Fumul dens se extinde din Malaezia până în Singapore, ale căror capitale au fost clasificate marţi de Air Visual drept oraşele cu cea mai proastă calitate a aerului, alături de Kuching, localitate din statul malaezian Sarawak.

Statele din Malaezia în care au fost închise cele mai multe centre de învăţâmânt sunt Selangor, cu 538 de şcoli închise, Perak, cu 303, şi Sarawak, cu 337, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, care cifrează în total la 1.484 de centre închise, o măsură justificată prin "salvagardarea sănătăţii elevilor şi a profesorilor".

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

Incendiile s-au intensificat de la începutul lunii septembrie, iar fumul a determinat suspendarea sau anularea a sute de zboruri şi închiderea centrelor de învăţâmânt din Indonezia, pe lângă creşterea numărului de infecţii respiratorii, cifrate la câteva mii de cazuri.

Aproximativ 9.000 de pompieri încearcă că stăvilească incendiile din insulele Sumatra şi Borneo, extinse din cauza secetei din unul dintre cele mai uscate sezoane estivale din ultimii patru ani, care are loc de obicei între lunile iunie şi septembrie.

Potrivit lui Michael Allen Brady, responsabilul Centrului Internaţional pentru Investigaţii Forestiere, incendiile din zonele de turbărie, care reprezintă 40% din teritoriul ars, nu pot fi stinse decât odată cu venirea sezonului ploios, care va debuta în octombrie.

Zona de turbărie, un teritoriu protejat în Indonezia şi bogat în cărbune, care răspândeşte în aer o mare cantitate de dioxid de carbon la ardere, continuă să ardă mocnit în subsol, chiar şi după ce incendiile sau flăcările au fost stinse la suprafaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.