Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10 milioane de britanici au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19

zf.ro
vaccin COVID-19

Mai mult de 10 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Matt Hancock, transmite Reuters.

'Aceasta este o bornă cu o semnificaţie imensă în efortul nostru naţional împotriva acestui virus', a subliniat Hancock pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mohammad Murad(FPTR) dă cărțile pe față: ‘Pierderile până acum, constatate, sunt de peste 7 miliarde euro la nivel de industrie hotelieră și HoReCA. Nu am primit niciun sprijin, din contră, foarte multe discuții, fără valoare’

Guvernul şi-a propus ca până la mijlocul lunii februarie să fie vaccinate cu prima doză toate persoanele de peste 70 de ani, cele foarte vulnerabile şi toate cadrele medicale din prima linie.

Ritmul de vaccinare, care a ajuns la 400.000 de doze pe zi, plasează Regatul Unit doar în urma Israelului şi a Emiratelor Arabe Unite în ce priveşte numărul de doze administrate la 100 de locuitori.

Citește și: Vicepremierul Dan Barna, în conflict de interese! Documentul semnat de liderul USR

Potrivit cifrelor comunicate de guvern, 10.021.471 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 498.962 dintre ele şi pe cea de-a doua.

Marea Britanie a fost prima ţară care a aprobat vaccinul de la Pfizer-BioNTech şi pe cel al AstraZeneca, ceea ce i-a permis un start precoce al campaniei, favorizat şi de încheierea de contracte în fazele timpurii ale dezvoltării vaccinurilor, evitând astfel unele din penuriile care afectează programele din ţările UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.