Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10 tone de droguri, capturate în Asia şi Orientul Mijlociu (Interpol)

droguri

Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a anunţat joi capturarea a aproape 10 tone de droguri, având o valoare de piaţă de 360 milioane de dolari (305 milioane de euro) în Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În cursul operaţiunii internaţionale intitulate 'Lionfish-Asia-Pacific' şi desfăşurate între 4 şi 17 septembrie, au fost efectuate 390 de percheziţii şi au fost arestate peste 300 de persoane. 

Printre substanţele găsite se numără cocaină, canabis, heroină, opium, amfetamine, metamfetamine, dintre care 630 de kilograme au fost descoperite sub formă de tablete, cristale şi pudră. 

Au fost confiscate şi alte produse ilegale, printre care o tonă de fildeş, 13 cornuri de rinocer şi 10.000 de foi de hârtie destinate tipăririi de bancnote false în valoare de 850.000 de euro. 

În această operaţiune au fost mobilizaţi peste 5.000 de agenţi de poliţie şi vamali, care au efectuat controale în gări, porturi şi aeroporturi din 23 de ţări, a menţionat Interpol, organizaţie al cărei secretariat general se află la Lyon (sud-estul Franţei). 

''Această operaţiune desfăşurată de Interpol a permis consolidarea cooperării multilaterale şi transfrontaliere în materie de luptă antidrog, stabilirea de canale de comunicare eficiente şi creşterea încrederii între membrii forţelor de ordine'', a declarat directorul general al Biroului de control al stupefiantelor din cadrul Ministerului Securităţii Publice chinez, Bo Li.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.