Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100.000 de migranţi, reţinuţi la frontiera dintre SUA și Mexic în aprilie

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Peste 100.000 de migranţi au fost reţinuţi după trecerea ilegală a frontierei americane cu Mexicul în aprilie, un prag simbolic depăşit pentru a doua lună consecutiv, a indicat miercuri poliţia americană pentru frontieră, citată de France Presse potrivit Agerpres.

'Cifrele noastre privind reţinerile sunt în afara normelor comparativ cu ultimii ani', a afirmat Carla Provost, şefa Agenţiei federale a vămilor şi protecţiei frontierei (CBP), în faţa unei comisii din Senat.

În aprilie, 109.144 de migranţi ilegali au fost reţinuţi, la posturi vamale sau de-a lungul frontierei, potrivit statisticilor CBP, după 103.719 în martie şi 76.534 în februarie.

Familiile şi minorii neînsoţiţi au reprezentat 64% dintre cei arestaţi în aprilie.

În total, 460.294 de persoane au fost reţinute la frontiera cu Mexicul de la începutul anului fiscal 2019, la 1 octombrie.

'În doar şapte luni, am depăşit totalurile pentru fiecare an fiscal din 2009', a adăugat Carla Provost.

În majoritate, clandestinii se predau autorităţilor şi depun cereri de azil. Cei mai mulţi dintre ei vin din America Centrală - în principal din Honduras, Guatemala, Salvador - şi declară că au fugit din calea violenţelor şi a sărăciei din ţările lor.

'Pentru prima oară în istoria poliţiei de frontieră, aproape jumătate dintre adulţii reţinuţi erau însoţiţi de copii', a afirmat şefa CBP.

'Ei au primit perfect mesajul: aduceţi un copil şi veţi fi eliberaţi!', a spus ea. Numeroşi migranţi au fost puşi în libertate în aşteptarea examinării cererii lor de azil, întrucât adăposturile de urgenţă ale CBP funcţionează 'dincolo de capacităţile noastre'.

'E ca o găleată sub un robinet defect. Nu contează numărul de găleţi dacă nu putem opri fluxul', a completat ea.

Preşedintele american Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei clandestine una din priorităţile sale, apreciind că ţara nu mai poate primi migranţi.

El a decretat stare de urgenţă pentru a debloca mai multe miliarde de dolari cu scopul de a finanţa proiectul său controversat vizând ridicarea unui zid la frontiera cu Mexicul.

Într-un timp, Donald Trump a ameninţat să închidă frontiera cu Mexicul, acuzat că nu blochează migranţii care traversează teritoriul său. De asemenea, preşedintele american a suprimat ajutoarele financiare pentru trei ţări din America Centrală, cerându-le să facă 'mai mult' pentru a-şi împiedica cetăţenii să plece în Statele Unite

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.