Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de cai şi 11 persoane, victime ale insolaţiei în timpul unui festival anual organizat în Japonia

unghiul
termometru caldura

O sută unsprezece cai au suferit de insolaţie şi doi au murit în timpul unui festival anual japonez care reconstituie scene de luptă cu călăreţi îmbrăcaţi în samurai, au anunţat marţi organizatorii, care au afirmat că iau în considerare schimbarea datei evenimentului pentru anul viitor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

De asemenea, 11 persoane au fost internate în spital, potrivit presei locale.

Japonia a înregistrat în luna iulie cele mai ridicate temperaturi medii de peste o sută de ani, iar alerte de insolaţie au fost emise marţi în 26 din cele 47 de departamente ale Japoniei, când mercurul ar putea atinge pe alocuri 38 de grade Celsius.

În total, 111 cai au fost trataţi pentru insolaţie în timpul festivalului Soma Nomaoi, care s-a desfăşurat în perioada 29 - 31 iulie, după ce temperaturile au atins 35 de grade Celsius, pentru prima dată în cinci ani, au anunţat luni organizatorii.

Evenimentul anual, la care participă peste 400 de călăreţi în armură de samurai, a atras peste 120.000 de spectatori, potrivit presei locale.

Yoshichika Hirata, membru al comitetului executiv al festivalului, a declarat pentru AFP că schimbarea datei evenimentului pentru o perioadă mai răcoroasă anul viitor va fi discutata în cadrul unei şedinţe joi, împreună cu alte posibile măsuri pentru a face faţă căldurii.

''Am udat pista pentru prima dată, deoarece ne aşteptam la căldură extremă. Am folosit trei cisterne cu apă, însă aceasta s-a evaporat rapid'', a adăugat el.

Un cal a murit din cauza insolaţiei anul trecut, ceea ce i-a determinat pe călăreţi să voteze pentru schimbarea datei organizării festivalului, potrivit unui sondaj realizat în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.