Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de doctoranzi, în dezbatere online: 'Direcții și teme de cercetare în teologia contemporană. Cui folosesc cercetările doctorale?'

post rugaciune

104 doctoranzi, 13 cadre didactice şi îndrumători de doctorat de la mai multe universități din ţară şi străinătate participă, în perioada 10-11 decembrie, la Școala Internaționale (de Iarnă) a Doctoranzilor Teologi.

Evenimentul este organizat online, pe platforma Zoom, de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Tematica școlii este: „Direcții și teme de cercetare în teologia contemporană. Cui folosesc cercetările doctorale?”, potrivit basilica.ro.

Citește și: EXCLUSIV - LISTA deputaților și senatorilor alesi la alegerile din 6 decembrie .

Întâlnirea a debutat joi printr-un moment de rugăciune, de la ora 9:00.

Părintele lect. univ. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, după care părintele prof. univ. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, a adresat participanților cuvântul de bun venit.

Prezentarea lucrărilor a început la ora 14:00 şi s-a desfăşurat în cadrul a patru paneluri, în funcție de tematica fiecărui studiu. Sesiunile de comunicări sunt moderate de cadre didactice și doctoranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

„Evenimentul aduce împreună cercetători în teologie, profesori și doctoranzi din țară și din străinătate, care împărtășesc noutățile descoperite ca roadă a muncii de documentare, aspecte practice legate de modul în care se pot aduce îmbunătățiri procesului de cercetare și de prezentare, precum și elemente cheie despre procesul formator prin care doctorandul îl parcurge în această perioadă de instruire”, menţionează organizatorii.

Întâlnirea este privită „ca o formă de dialog introspectiv asupra propriilor cercetări în domeniul teologic, din țară și din străinătate”.

Lucrările vor continua vineri, 11 decembrie.

La eveniment participă reprezentanţi ai unor instituţii precum: Universitatea Ludwig-Maximilian (Germania), Universitatea din Veliko Târnovo (Bulgaria), Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova și Universitatea din Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.