Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de femei au fost ucise în Italia în 2022: Aproape jumătate dintre ele fiind omorâte de partener sau de fostul partener

islamic-relief.org.uk
violenta

Peste 100 de femei au fost ucise în Italia în acest an, aproape jumătate dintre ele fiind omorâte de partener sau de fostul partener, a anunțat poliția italiană.

Raportul poliției a fost publicat vineri pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Documentul prezintă și detalii despre agresiunile care au dus la moartea a 95 de femei între 1 ianuarie și 7 noiembrie, potrivit Mediafax.

Printre victime se numără Carol, în vârstă de 27 de ani, care a fost ucisă de fostul ei iubit cu un ciocan. Ulterior criminalul a aruncat corpul dezmembrat de pe o stâncă. Pe listă mai sunt Elisabetta, în vârstă de 40 de ani, care a murit după ce a fost „înjunghiată de zeci de ori" de soțul ei și Silvana, în vârstă de 74 de ani, al cărei soț a ucis-o în bătaie cu un băț.

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat vineri că guvernul său s-a angajat să combată violența de gen.

„Suntem datori față de numeroasele victime", a spus ea într-o declarație postată pe Facebook.

În Italia, 31,5% dintre femei au suferit o formă de violență fizică sau sexuală, iar 5,4% au fost victime ale unor forme grave de violență sexuală, cum ar fi violul, potrivit Institutului italian de statistică (ISTAT).

Probleme asemănătoare sunt în întreaga lume. Conform unui raport al ONU, 45.000 de femei din întreaga lume au fost ucise anul trecut de partenerii lor sau de alți membri ai familiei. Acest lucru înseamnă că mai mult de cinci femei sau fete au fost ucise în fiecare oră de cineva din propria familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.