Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de kilograme de peşti morţi într-un lac din Sălaj, din cauza căldurii excesive

facebook.com
pesti morti

Peste 100 de kilograme de peşti morţi au fost adunaţi de angajaţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Sălaj, la finalul săptămânii trecute, de pe luciul de apă al acumulării Sălăţig, principala cauză a mortalităţii piscicole fiind temperaturile excesive din ultima perioadă, care au dus la scăderea nivelului apei şi a concentraţiei de oxigen, potrivit agerpres.ro.

"Pe 17 - 18 iulie s-a identificat mortalitate piscicolă pe cuprinsul Acumulării Sălăţig. Considerăm că aceasta se datorează următorilor factori cumulativi şi anume: seceta fiziologică prelungită, scăderea nivelului apei din acumulare, volumul de apă foarte scăzut din cauza lipsei precipitaţiilor, temperaturi excesiv de mari în aer, temperatura foarte mare din apă, scăderea concentraţiei de oxigen din apă, eutrofizarea apei şi apariţia de vegetaţie (alge) care consumă şi ele o parte din oxigenul din apă", se arată într-un comunicat al AJVPS Sălaj.

Potrivit sursei citate, angajaţii AJVPS au scos din lac circa 100 - 150 kilograme de peşte şi s-au recoltat probe de apă pentru analiza indicatorilor specifici, însă nu s-a identificat o posibilă poluare.

De asemenea, începând din data de 17 iulie s-au făcut deplasări prelungite cu barca pe acumulare, în scopul aerării şi oxigenării apei.

"Vom lua măsurile potrivite, după o analiză tehnico-economică a soluţiilor identificate, având în vedere faptul că Acumularea Sălăţig, care are ca scop de funcţionare, în principal, stoparea vârfurilor de viitură la fenomene hidrometeorologice periculoase, aparţine Apelor Române - SGA Sălaj şi pentru orice fel de intervenţie pe cuprinsul acumulării este nevoie de aprobarea SGA Sălaj", se mai arată în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.