Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în prima zi de funcţionare a centrelor din Isaccea şi Măcin, județul Tulcea

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Peste 100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, luni, în prima zi în care au fost date în folosinţă centrele din oraşele Isaccea şi Măcin, campania de imunizare derulându-se fără probleme, au declarat pentru AGERPRES primarii celor două oraşe tulcene.

Primarul oraşului Isaccea, Anastase Moraru, a afirmat că doar unul din cele două fluxuri de vaccinare pregătite este funcţional, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan este pompierul de serviciu! Stinge ‘incendiul’ dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu: Prim-ministrul a făcut, în special, referire la cei din Opoziție

"Acţiunea a mers foarte bine. Erau programate 51 de persoane, dar două au renunţat, una din cauză că este bolnavă, iar cea de-a doua a spus că nu mai vrea să fie vaccinată", a menţionat primarul oraşului Isaccea.

Moraru a mai spus că în campania de vaccinare din oraş sunt implicate 24 de medici şi asistenţi medicali, precum şi 10 asistente comunitare.

Primarul oraşului Măcin, Gheorghe Văcaru, a declarat că din cele trei fluxuri pregătite pentru vaccinare, doar unul este funcţional şi că a încheiat contracte cu aproape 20 de medici şi asistenţi medicali din Spitalul orăşenesc pentru campanie.

"Toate persoanele programate până acum au ajuns la centru. Astăzi sunt programate în total 60 de persoane. Au venit nu doar din Măcin, ci şi din alte localităţi, Jurilovca, dar şi Brăila. Singura nelămurire este cea a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani care se întreabă dacă am uitat de ei. Am făcut o adresă către Direcţia de Sănătate Publică pentru a ne repartiza vaccinuri şi pentru această categorie de populaţie", a afirmat primarul Gheorghe Văcaru.

Potrivit acestuia, niciuna din persoanele imunizate în centrul din Măcin nu a prezentat reacţii adverse severe.

Datele Direcţiei de Sănătate Publică arată că luni incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost de 0,55 cazuri la mia de locuitori în judeţ şi de 0,82 cazuri la mia de locuitori în municipiul Tulcea.

De asemenea, 32 de localităţi din judeţ au o rată de zero cazuri de infectări.

Cea mai ridicată rată, de 9,54 cazuri la mia de locuitori, se înregistrează în satul Horia. Alte două localităţi, Lăstuni şi Crişan, înregistrează o incidenţă mai mare de 7 cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.