Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de copii, inclusiv din Ucraina, au participat la evenimentul 'Sărbătorile copilăriei' din Alba Iulia

basilica.ro
copii elevi scoala

Peste 1.000 de copii, mulţi proveniţi din aşezămintele sociale din Alba şi Mureş, cărora li s-au alăturat şi copii refugiaţi din Ucraina, au participat miercuri în Alba Iulia la un flashmob intitulat "Dansul copilăriei", în cadrul evenimentului "Sărbătorile copilăriei", organizat anual, de 1 Iunie, de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În zilele anterioare, prin intermediul internetului, copiii au fost familiarizaţi cu paşii de dans ai flashmobului realizat de voluntari, cu melodia şi cu versurile cântecului copilăriei ales.

În jur de 20 de copii refugiaţi din Ucraina, aflaţi de câteva săptămâni în Alba, au avut un moment aparte, când au dansat pe o melodie din ţara lor, în aplauzele celorlalţi copii şi spectatorilor. Purtând tricouri albastre, copiii au avut la mâini cocarde galben-albastre, potrivit Agerpres.ro.

La final, au fost lansate spre cer baloane albe şi cu mesaje ca "Pace" şi "Credinţă".

"Sărbătorile copilăriei" au debutat cu o rugăciune arhierească pentru copii, oficiată în Catedrala Reîntregirii, după care cei mici au defilat, în sunet de fanfară, pe platoul din zonă, în aplauzele oficialităţilor locale şi judeţene prezente.

Flashmobul "Dansul copilăriei", care a avut loc pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică şi Catedrala Reîntregirii, a fost urmat de o "vânătoare de comori" în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În Parcul de Aventură "Dynamis", copiii au luat parte la o serie de activităţi recreative, cum ar fi trasul cu arcul, în organizarea Asociaţiei Emanoil.

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) Alba le-a pregătit copiilor un program de animaţie socio-educativă.

Devenit o tradiţie pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia iar în acest an, organizaţia i-a implicat în activităţi şi pe tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociaţiei Emanoil şi ai ASCOR Alba Iulia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.