Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de elevi şi profesori din Vrancea au participat la activităţile din cadrul campaniei 'Spune NU violenţei domestice!'

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Peste 1.000 de elevi şi profesori din unităţile de învăţâmânt din Vrancea au participat, săptămâna aceasta, la acţiuni de informare şi consiliere în cadrul campaniei "Spune NU violenţei domestice!", organizate de poliţişti în judeţ, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"În cursul acestei săptămâni, poliţiştii au mers în şase unităţi de învăţâmânt, atât în municipiul Focşani, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă 'Elena Doamna', cât şi în mediul rural, în localităţile Urecheşti, Popeşti, Goleşti, Vidra şi Răstoaca, unde au prezentat elevilor şi cadrelor didactice informaţii ce au fost susţinute şi de materialele de promovare a campaniei, afişe, spoturi audio şi video. La activităţi au participat 1.025 de elevi şi 60 de cadre didactice", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Citește și: Un tânăr de 19 ani, care a violat și omorât o femeie de 90 de ani, a fost reținut

Potrivit sursei citate, mesajul principal al campaniei este încurajarea raportării la poliţie a tuturor cazurilor de violenţă domestică, indiferent dacă este vorba de martori la infracţiune sau victime implicate direct. 

"Reclamarea acestor cazuri va descuraja continuarea comportamentului abuziv al agresorilor potenţiali şi va schimba mentalitatea colectivă, conform căreia violenţa domestică este un subiect tabu sau nu este atât de gravă încât să necesite implicarea autorităţilor", se mai menţionează în comunicat. 

Activităţile poliţiştilor vrânceni pe tema violenţei domestice vor continua în întregul judeţul, prin întâlniri cu grupuri ţintă, până la data 10 decembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.