Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de localități din Ucraina sunt afectate de lipsa curentului electric din cauza vremii extreme

opiniatimisoarei.ro
viscol-sosea

Peste 1.000 de localități ucrainene au rămas fără energie electrică din cauza viscolului și a zăpezii care au fost în ultimele zile în numeroase regiuni ale Ucrainei.

Operatorul național al rețelei electrice din Ucraina a anunțatat marți că vremea rea a lăsat mai mult de 1.000 de orașe și sate fără electricitate în nouă regiuni. Reprezentanții companiei le-au cerut locuitorilor să economisească energie, deoarece sistemul energetic a fost slăbit de atacurile rusești, potrivit mediafax.

Consumul de energie electrică a fost la cele mai ridicate niveluri din această săptămână, deoarece temperaturile au scăzut la aproximativ -15 °C în multe părți ale țării, a transmis operatorul de rețea Ukrenergo, potrivit Reuters.

„Nivelul de consum continuă să crească din cauza scăderii considerabile a temperaturii în toată țara”, a comunicat compania pe Telegram, adăugând că doar dimineață consumul de energie electrică a fost cu 5,8% mai mare decât în ziua precedentă.

„În această dimineață din cauza vremii nefavorabile, alimentarea a fost întreruptă în 1.025 de așezări”, a precizat compania.

Vremea rea îngreunează și activitatea echipelor de intervenție.

Sistemul național a fost grav afectat de loviturile repetate ale rușilor. Ucraina a fost nevoită să importe energie electrică din România și Slovacia vecine pentru a putea face față cererii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.