Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de şomeri s-au angajat prin AJOFM Vâlcea, de la începutul anului

Linkedin
somaj

Peste o jumătate dintre cei aproximativ 2.000 de şomeri care au primit sprijin pentru integrarea pe piaţa muncii în cadrul Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă s-au angajat în primul trimestru al acestui an, au informat, miercuri, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Reprezentanţii AJOFM au precizat că circa 90% dintre persoanele care şi-au găsit un loc de muncă în această perioadă sunt femei, mare parte dintre ele provenind din mediul rural şi având vârste de peste 45 de ani, potrivit Agerpres.

"În perioada 01.01.2022 - 31.03.2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Vâlcea au fost încadrate în muncă 1.083 persoane, dintre care 949 femei. Din totalul persoanelor ocupate, 267 erau şomeri indemnizaţi, 739 şomeri neindemnizaţi, iar 77 erau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (altele decât şomerii ne/indemnizaţi). Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 513 au peste 45 de ani, 161 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 171 au între 25 şi 35 de ani (2 tineri NEET cu vârsta între 25-30 ani), iar 238 sunt tineri sub 25 de ani (din care 99 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 489 provin din mediul urban, iar 594 persoane sunt din mediul rural", a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liviu Cochirlea.

În ceea ce priveşte nivelul de pregătire al şomerilor angajaţi, reprezentantul AJOFM Vâlcea a menţionat că cei mai mulţi sunt cu studii liceale şi postliceale (454), în timp ce 183 dintre ei au doar studii gimnaziale/primare sau nu au fost la şcoală deloc. Numărul şomerilor vâlceni cu studii superioare pentru care s-a identificat un loc de muncă este de 135.

În total, de la începutul anului şi până acum, AJOFM Vâlcea a acordat asistenţă unui număr de 1.945 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. La sfârşitul lunii februarie, în evidenţele AJOFM Vâlcea erau înregistraţi 4.917 şomeri, rata şomajului fiind de 3.03%, în scădere faţă de luna precedentă cu 0,03 puncte procentuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.