Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100.000 de euro din fonduri private, credite sau finanţări prin programe europene au fost investiţi de fermieri din Maramureş în lacuri piscicole

Todayifoundout.com
peste rama momeala pescuit

Peste 100.000 de euro din fonduri private, credite sau finanţări prin programe europene au fost investiţi în ultimul an de fermieri din judeţul Maramureş în lacuri piscicole, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Peşte Maramureş, Victor Pop, anunță AGERPRES.

"Investiţiile în marea lor majoritate au debutat în toamna anului trecut (2020) când proprietarii unor pensiuni turistice, dar şi deţinătorii unor terenuri situate în vecinătatea cursurilor de apă, văilor montane sau de şes au demarat construcţiile. Estimăm valoarea investiţiilor la peste 100.000 de euro, realizate din fonduri proprii, credite sau finanţări asigurate prin programe europene. E genul de investiţie care se poate amortiza în 5-6 ani, fireşte cu condiţia ca piaţa să fie una dinamică, iar turismul să funcţioneze la parametri obişnuiţi", a spus Victor Pop.

Potrivit acestuia, în cursul verii e posibil ca alţi proprietari de pensiuni să demareze construcţia unor mici lacuri piscicole.

"Anul acesta încă trei mici lacuri piscicole, unele realizate din fonduri proprii, vor fi date în folosinţă pe parcursul verii. Proprietarii afacerii deţin şi pensiuni turistice, deţin terenul propice amenajării unui lac piscicol şi se află în apropierea unei ape curgătoare", a mai spus Victor Pop.

Lacuri sunt populate cu somn, crap, biban, clean, şalău sau păstrăv.

În judeţul Maramureş mai funcţionează zece lacuri de pescuit aflate în administrarea unor firme private, locuri unde se practică pescuitul şi se organizează concursuri sportive pentru pasionaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.