Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.100 de persoane asistate medical în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de lucru IGSU pe litoral

ct100.ro
litoral statiuni plaja

Peste 1.100 de persoane au fost asistate medical în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de lucru de pe litoral, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

"Astfel, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, 1.147 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical (314 la corturile amplasate pe plajă, 831 de către echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor şi alte două persoane de pompierii din punctele temporare de stingere)", se arată într-un comunicat transmis miercuri de IGSU.

Conform aceleiaşi surse, cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din staţiunea Eforie Nord - 225, dintre care 94 au fost transportate la spital. Urmează Costineşti - 208 persoane, dintre care 96 au fost transportate la spital, Vama Veche - 163, dintre care 89 transportate la spital, Năvodari - 151, dintre care 76 transportate la spital, Mamaia - 149, dintre care 97 transportate la spital, Saturn - 142, dintre care 91 transportate la spital, Techirghiol - 90 persoane asistate medical, 43 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital şi Corbu - 17, dintre care şapte persoane au necesitat transportul la spital, iar alte două persoane au primit asistenţă medicală din partea echipajului ce deserveşte punctul temporar de stingere Crucea.

În aceeaşi perioadă, şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 36 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti.

"De asemenea, în perioada de referinţă, colegii noştri au recuperat din mediul acvatic 13 persoane. Totodată, pompierii din cele 11 puncte temporare de stingere au acţionat pentru lichidarea a 107 de incendii", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii IGSU menţionează că, pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral, în zonele cu afluenţă mare de persoane din judeţul Constanţa au fost operaţionalizate, pe 30 iunie, 25 puncte de lucru temporare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.