Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 11.000 de mașini noi înmatriculate în octombrie, cu 19,3% mai puține decât în luna similară a anului trecut. Dacia și Hyundai, cele mai căutate modele

Dacia
Dacia Duster facelift

Peste 11.000 de mașini noi au fost înmatriculate în octombrie. Scăderea față de luna similară a anului trecut este de aproape 20%. Dacia și Hyundai sunt printre cele mai căutate modele.

APIA anunță că, potrivit datelor comunicate de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în luna octombrie a.c. au fost înmatriculate în România 11.136 trei autovehicule noi, cu 19,3% mai puține decât în luna similară a anului trecut.

Dintre acestea, 9.608 au fost autoturisme noi, a căror scădere față de luna octombrie anul trecut (12.523 de autoturisme) este de 23,3%, conform Mediafax.

Iată topul 5 pe mărci în octombrie: Dacia - 2.704 unități, Hyundai - 965 unități, Toyota - 809 unități, Renault - 694 unități și Volkswagen - 687 unități.

Pe ansamblul celor 10 luni din an, autoturismele noi înregistrează o creștere generală de 0,8%.

Pe de altă parte, autoturismele rulate cu cele 338.241 unități înmatriculate în perioada ianuarie - octombrie a.c. înregistrează o creștere de 8% comparativ cu perioada similară din anul trecut.

În ceea ce privește înmatriculările de vehicule comerciale noi, după un volum de 1.755 unități înregistrat în luna octombrie a.c., rezultă o creștere generală pe ansamblul acestui an de 25,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.