Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 120.000 de refugiați, după o ofensivă a forțelor guvernamentale în sud-vestul Siriei

SANA
lupte Siria Damasc

Peste 120.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în sud-vestul Siriei după ce forţele regimului de la Damasc au lansat o ofensivă pentru a recuceri zona din apropierea frontierei cu Iordania şi Platoului Golan, ocupat de Israel, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Reuters, preluată de agerpres.

OSDO a menţionat că zeci de mii de persoane s-au adunat în apropierea graniţei cu Iordania, în timp ce alte câteva mii s-au strâns în apropierea Platoului Golan.

Directorul OSDO, Rami Abdul Rahmane, a afirmat că majoritatea civililor au părăsit partea de est a provinciei Deraa, unde avansează forţele guvernamentale siriene.

Referitor la aceste evenimente, ministrul energiei israelian Yuval Steinitz a avertizat că Israelul trebuie să împiedice intrarea pe teritoriul său a refugiaţilor care părăsesc Siria.

''Cred că trebuie să împiedicăm intrarea refugiaţilor din Siria în Israel. În trecut am prevenit astfel de cazuri'', a declarat Steinitz într-un interviu acordat postului Tel Aviv Radio 102FM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.