Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.200 de producţii din 92 de ţări, inclusiv care concurează pentru Oscar, la Festivalul SIMFEST

Phoenix
cinema

La preselecţia pentru cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi de Film SIMFEST, care va avea loc în perioada 14-20 septembrie, la Târgu Mureş, s-au înscris 1.243 de producţii din 92 de ţări, între care şi producţii ale unor televiziuni şi cineaşti laureaţi internaţional, potrivit Agerpres.

"S-a încheiat perioada de înscrieri la ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi de Film SIMFEST. A fost înregistrat un record de participare: 1.243 de producţii din 92 de ţări. În Top 3 se situează, în ordine, Iran, India şi Statele Unite, dar au sosit înscrieri şi din ţări mai puţin cunoscute în lumea cinematografică precum, spre exemplu, Malawi sau Capul Verde. Participarea este nu doar numeroasă, ci şi deosebit de valoroasă. Printre concurenţi se numără cineaşti şi realizatori de televiziune laureaţi, de-a lungul vremii, ai premiilor Oscar, Bafta, EMI sau Ursul de Argint (Berlin). Au fost înscrise, de asemenea, în competiţie, producţii desemnate să reprezinte ţările respective în selecţia pentru Oscar 2020 şi 2021", au anunţat organizatorii SIMFEST, într-un comunicat de presă.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Potrivit organizatorilor SIMFEST, juriul de preselecţie este format din 12 profesionişti în media, care vor desemna, până în data de 10 august, producţiile calificate la selecţia finală.

"Ediţia a XVII-a a Festivalului SIMFEST va avea loc la Târgu Mureş în perioada 14-20 septembrie. Organizatorii se străduiesc să găsească cele mai bune soluţii pentru desfăşurarea lui în condiţii de deplină siguranţă sanitară. Cei care doresc să participe la festival, ca spectatori, concurenţi sau voluntari, sunt rugaţi să trimită un e-mail organizatorilor", mai precizează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.