Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 121 milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, la Mediaş

Twitter
pahar apa

Reţelele de apă şi canalizare din 35 de comunităţi locale, între care şi municipiul Mediaş, vor fi modernizate printr-un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 121 de milioane de euro, acordul prealabil în vederea încheierii contractului de finanţare între Ministerul Fondurilor Europene şi operatorul de apă ADI -Apa Târnavei Mari fiind semnat miercuri în prezenţa vicepremierului Raluca Turcan şi a ministrului de resort Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

"Mă bucur că putem reconfirma semnalul dedicării totale a Guvernului în parteneriatul cu autorităţile publice locale. Din păcate, la preluarea guvernării, peste 4 miliarde de euro zăceau nefolosite într-o revoltătoare lipsă de respect faţă de nu mai puţin de 54 de administraţii publice din România", a declarat, la Mediaş, vicepremierul Raluca Turcan.

În cazul municipiului Mediaş, ea a arătat că este vorba, între altele, despre deblocarea mai multor proiecte de investiţii, de la cel referitor la centura ocolitoare, până la finanţarea pentru apă şi canalizare.

"În acest caz, al municipiului Mediaş, este vorba, între altele, despre deblocarea proiectului Centurii ocolitoare, despre promovarea de investiţii în infrastructură şi, iată, despre finanţarea pentru apă şi canalizare, în sumă de peste 121 milioane de euro. 35 de comunităţi vor beneficia de acest proiect. Este un pas enorm pentru Mediaş, un pas aşteptat, promis de prea mulţi şi de prea multe ori, dar meritat de locuitori", a menţionat oficialul guvernamental.

Totodată, Raluca Turcan a subliniat că "misiunea" Guvernului este aceea de a creşte nivelul de dezvoltare a comunităţilor şi crearea unor condiţii de trai mai bune pentru populaţie.

"Responsabilitatea cu care tratăm încrederea cu care am fost investiţi este vizibilă prin paşii concreţi pe care i-am făcut", a punctat viceprim-ministrul României.

La semnarea acordului a mai luat parte primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, evenimentul derulându-se chiar de ziua oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.