Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 130 de lideri politici de tineret din Europa, la evenimentul care a marcat 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului Popular European,organizat la Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea
steag drapel UE Uniunea Europeana

Peste 130 de lideri politici de tineret din Europa, reprezentând 63 de organizaţii din 39 de ţări, au participat la evenimentul „An Empowered Youth for an Empowered Europe”, care a marcat 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului Popular European, organizat la Bucureşti.

Tinerii au primit mesaje de la preşedintele CE şi de la lideri PPE, au dezbătut şi adoptat rezoluţii pe teme precum integrarea refugiaţilor ucraineni, îmbunătăţirea mobilităţii feroviare la nivelul UE, realismul climatic şi creşterea rezilienţei sistemelor de inteligenţă artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană. De asemenea, au fost acordate distincţii pentru tineri din Ucraina şi Belarus, potrivit news.ro.

”În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, în Bucureşti a avut loc evenimentul „An Empowered Youth for an Empowered Europe”, care a marcat aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului Popular European (YEPP), organizaţia de tineret a Partidului Popular European. YEPP reuneşte 63 de organizaţii politice de tineret de centru-dreapta din 39 de ţări din întreaga Europă, fiind astăzi cea mai mare organizaţie politică de tineret din Europa. Din rândurile YEPP, care reprezintă o veritabilă pepinieră pentru Partidul Popular European, foarte mulţi tineri au devenit membri ai parlamentelor naţionale sau ai Parlamentului European, miniştri, secretari de stat, sau chiar prim-miniştri. La eveniment au fost prezenţi peste 130 de lideri politici de tineret din Europa precum şi alumni YEPP, iar din partea organizaţiei gazdă, Tineretul Naţional Liberal, au participat membrii Biroului Politic National”, potrivit unui comunicat.

Tineretul Popular European a adoptat dezbătut şi votat la Bucureşti o serie de rezoluţii, în domenii de interes pentru Uniunea Europeană, precum integrarea refugiaţilor ucraineni, îmbunătăţirea mobilităţii feroviare la nivelul UE, realismul climatic şi creşterea rezilienţei sistemelor de inteligenţă artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană. Alte subiecte de interes dezbătute au fost digitalizarea, relocarea şi reconstrucţia capabilităţilor de producţie la nivel european, şi asigurarea securităţii graniţelor în contextul unui fenomen migraţionist complex.

Cu ocazia aniversării, lideri YEPP au primit mesaje din partea preşedintelui Comisiei Europene Ursul von der Leyean, a preşedintelui PPE Manfred Weber, a comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel, a vicepreşedintelui PPE Sigfried Mureşan.

”Dragi colegi, felicitări! Implicarea voastră ne-a ajutat să constuim o Europă mai puternică. În lunile ce urmează, avem nevoie de toată energia şi implicarea voastră, pentru că va trebui să fim uniţi şi puternici şi împreună să asigurăm pacea în Europa, pentru ca generaţiile următoare să poată creşte şi se poată dezvolta. Împreună, trebuie să consolidăm democraţia din interior şi să combatem dezinformarea. Este timpul să dăm o nouă dimensiune visului şi promisiunii europene, şi vă asigură că împreună vom reuşi să asigurăm pacea pentru generaţiile următoare iar Uniunea Europeană se va ridica la înălţimea provocărilor pe care le are de înfruntat. Reuşim împreună!”, a transmis Ursula von derLeyen, preşedintele Comisiei Europene.

Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European a afirmat: ”Sincere felicitări şi mulţumiri pentru participarea activă la lucrările Partidului Popular European şi la dezbaterile privind prezentul şi viitorul Europei! Vă sunt recunoscător pentru activitatea desfăşurată şi pentru faptul că sunteţi orientaţi spre soluţii. Împreună construim o Uniune mai puternică iar voi, generaţia tânără, sunteţi esenţiali acum, când Europa este din nou într-un punct de cotitură şi este necesar să luăm decizii importante. Sunt sigur că valorile noastre de bază, responsabilitatea şi bunul simţ, ne vor ajuta şi de această dată!”

Mariya Gabriel, Comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret le-a spus tinerilor că au fost  ”forţa motrice a PPE”.. ”Este o onoare pentru noi să vă avem alături şi să abordăm, împreună, provocările pe care le avem în faţă. Ştiu că mă pot baza pe voi şi pe organizaţia voastră puternică, şi că împreună vom putea pune la treabă inovaţia generată în Europa şi vom transforma Uniunea Europeană într-un pol global al inovaţiei. Împreună vom reuşi să facem Europa digitală, să reconstruim capabilităţile de producţie şi să oferim o educaţie mai bună pentru cetăţenii europeni. Exprimaţi-vă viziunea: dezbateţi, implicaţi-vă, schimbaţi Europa în bine!”, a fost mesajul comisarului european.

Sigfried Mureşan, europarlamentar şi Vicepreşedinte al Partidului Popular European, a declarat: ”Europa trece print-o perioadă de schimbări semnificative, iar modul în care unii dintre competitorii noştri politici abordează temele majore pentru Uniunea Europeană este populist, lipsit de substanţă şi de soluţii reale. În acest context, sunt convins că împreună cu voi, tinerii lideri ai Partidului Popular European, vom reuşi să ne adaptăm şi să le arătăm cetăţenilor europeni faptul că PPE este partidul care propune soluţii serioase, realiste, realizabile şi de bun simţ, şi că ne vom ridica din nou la înălţimea aşteptărilor pe care aceste vremuri complicate le aduc la nivelul preocupărilor cetăţenilor europeni. Felicitări pentru 25 de ani de construcţie europeană, şi spor la muncă în următorii 25 de ani!”

Preşedintele YEPP, Lidia Pereira, a mulţumit organizatorilor şi participanţilor şi a reafirmat rolul şi misiunea pe care YEPP le va avea în continuare, aceea de a fi organizaţia politică de tineret implicată în toate temele şi deciziile majore care se iau la nivel european şi să reprezinte o veritabilă voce a tinerei generaţii la nivelul instituţiilor europene.

Vicepreşedintele YEPP şi preşedintele TNL, Mara Mareş, a declarat: ”În aceste vremuri grele, Tineretul Popular European rămâne o ancoră puternică pentru valorile europene, pentru unitate, pace, coeziune, responsabilitate şi rezilienţă. Semnalele pe care tinerii lideri politici europeni le transmit, de la nord la sud şi de la vest la est, sunt de u itate, coordonare şi cooperare. Am mare încredere că vom reuşi să ne apărăm valorile, drepturile şi libertăţile şi, cel mai important, că vom reuşi să readucem pacea pe continentul european. A fost o mare onoare şi bucurie pentru noi, Tineretul Naţional Liberal, să găzduim, în Bucureşti, cel mai important eveniment politic de tineret din Europa din acest an, la care au participat peste 130 de membri şi alumni ai Tineretului Popular European, din 63 de organizaţii politice de tineret din 39 de ţări”.

Cu prilejul acestei aniversări, au fost oferite distincţii unor organizaţii politice membre YEPP:

  • YEPP Prize for Freedom Fighters – a fost decernat organizaţiilor politice de tineret din Ucraina (YDA, SM);
  • YEPP Prize for Human Rights – a fost decernat organizaţiilor politice de tineret din Belarus (YF, YD, YCSU);
  • YEPP Prize for Innovation, Digitalization and Sustainability–ONNED, Grecia
  • YEPP Resolutions Champion – JOVP, Austria
  • YEPP Member of the year 2022 – Pasi Huikuri, MUF, Finlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.