Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.350 de migranţi au ajuns pe insulele greceşti la sfârşitul săptămânii trecute

Agerpres
migranti canalul manecii

Peste 1.350 de migranţi şi refugiaţi au ajuns pe insulele greceşti din Marea Egee de vineri până luni dimineaţa, au indicat luni gărzile de coastă din Grecia, transmite AFP potrivit Agerpres.

În acest interval, gărzile de coastă au intervenit pentru salvarea a 658 de persoane, iar alţi 730 de refugiaţi şi migranţi au debarcat pe ţărmurile insulelor greceşti din Egee.

Peste 32.000 de oameni trăiesc în momentul de faţă în condiţii mizerabile în cele cinci aşa-zise "hot-spot", tabere unde se face înregistrarea noilor veniţi, a căror capacitate teoretică este de doar 6.200.

La începutul lunii trecute, guvernul grec a anunţat transferul progresiv a 20.000 de persoane din insulele greceşti către continent, până la finele lui decembrie, pentru a reduce supraaglomerarea taberelor de migranţi.

Luni, 179 de solicitanţi de azil au debarcat în portul Pireu, lângă Atena, în vederea "relocalizării" lor în alte centre din ţară.

Sosirea migranţilor în Grecia continentală stârneşte deocamdată reacţii ostile, în mai multe oraşe fiind organizate manifestaţii anti-imigraţie. Şi Reţeaua de înregistrare a incidentelor de violenţă rasistă RVRN şi-a exprimat luni preocuparea faţă de "înmulţirea incidentelor rasiste şi xenofobe" faţă de migranţi, în procesul de transferare a acestora în Grecia continentală.

Sâmbătă, organizaţia Medici Fără Frontiere a confirmat decesul prin deshidratare al unui bebeluş de 9 luni, în tabăra de refugiaţi Moria, din insula Lesbos. O refugiată afgană a murit într-un incendiu în aceeaşi tabără la sfârşitul lui septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.