Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 14.000 de migranţi au ajuns în Regatul Unit în acest an traversând Canalul Mânecii

ziarulfaclia.ro
canalul manecii

Peste 14.000 de migranţi au ajuns în Regatul Unit în acest an traversând Canalul Mânecii

Peste 14.000 de migranţi au ajuns în Marea Britanie până acum în acest an traversând Canalul Mânecii, potrivit datelor Ministerului de Interne, relatează dpa, informează Agerpres.

Conform sursei citate, 297 de persoane au fost depistate miercuri pe şase ambarcaţiuni, sugerând că pe fiecare dintre ele se aflau în medie 50 de persoane.

Ultimele sosiri au ridicat totalul celor veniţi în Regatul Unit în 2023 la 14.071.

Marţi, 574 de persoane au realizat această călătorie prin Canalul Mânecii, ceea ce reprezintă al doilea cel mai mare număr de veniri dintr-o singură zi din acest an.

Numărul de migranţi care au ajuns în Regatul Unit în 2023 până acum este încă mai mic decât cel de peste 15.000 înregistrat anul trecut până în acelaşi moment. În total, 45.755 de migranţi au ajuns în Regatul Unit în 2022.

Aceste traversări ilegale au loc în contextul în care legea privind migraţia ilegală urmează să devină lege, iar guvernul a salutat trecerea prin parlament a reformelor sale privind azilul.

Marţi, barja Bibby Stockholm - care va găzdui 500 de solicitanţi de azil - a fost întâmpinată de protestatari în portul Portland, din comitatul Dorset, unde a ajuns cu o lună întârziere. Alte două nave care urmează să găzduiască solicitanţi de azil nu ar fi reuşit să găsească un loc de acostare.

Ministerul de Interne a anunţat că circa 50 de solicitanţi de azil se vor îmbarca pe Bibby Stockholm de săptămâna viitoare, numărul celor găzduiţi urmând să ajungă la capacitatea maximă în următoarele luni, în pofida preocupărilor privind siguranţa ridicate de unii localnici şi parlamentari conservatori.

Downing Street a apărat decizia guvernului de a utiliza barje pentru a găzdui migranţi, insistând că este o alternativă mai ieftină decât cazarea lor în hoteluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.