Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 15.000 de jucării fabricate în România în ultimul veac vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României

muzeul de istorie

Peste 15.000, fabricate în România şi în alte ţări în ultimul secol, au fost adunate de-a lungul anilor de membrii Asociaţiei Muzeul Jucăriilor care invită publicul joi, începând cu ora 13.00, la deschiderea expoziţiei "Dintre mii de jucării...", eveniment ce va avea loc la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, Bucureşti, scrie news.ro.

Păpuşi, maşinuţe, avioane, trenuleţe, personaje celebre din desene animate, jocuri, biciclete, trotinete, machete vor putea fi admirate la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul ban scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, unele au ascultat, poate, muzica veselă din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile noastre au fost martorele unui zâmbet. În cea mai mare parte jucăriile au fost achiziţionate din România în ultimii 40 de ani.

Citește și: Maluma şi-a închis contul de Instagram, după ce a fost criticat în mod eronat că maltratează animale

Aşadar, dintre miile de jucării organizatorii au selectat pentru dumneavoastră circa 500 de piese din colecţia asociaţiei, cele mai vechi datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar cele mai noi din deceniul al nouălea al secolului trecut.

Jucăriile din perioada interbelică erau în mare parte aduse din ţări cu tradiţie în acest domeniu, mai ales din statul german, şi o parte dintre acestea se găsesc în expoziţia noastră. Multe, însă au fost realizate în România, aşa cum sunt cele produse de "Arădeanca", cea mai mare fabrică de jucării din ţara noastră în perioada postbelică.

Expoziţia este însoţită de o colecţie de reproduceri ale unor fotografii cu copii şi jucăriile acestora din ultima sută de ani, aparţinând Asociaţiei Muzeul Jucăriilor.

În cadrul expoziţiei au fost instalate mai multe table de scris, pe care vizitatorii, mai mari sau mai mici, vor putea să îşi exprime, cu cretă colorată, impresiile dar şi talentul artistic.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 30 mai - 1 iulie, şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.