Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 150.000 de sud-coreeni au semnat o petiţie iniţiată de trei surori care cer ca tatăl lor să fie executat pentru că le-a omorât mama

Peste 150.000 de sud-coreeni au semnat o petiţie iniţiată de trei surori care cer ca tatăl lor să fie executat pentru că le-a omorât mama, într-un caz care a intensificat dezbaterea asupra reprimării violenţelor conjugale în ţara asiatică, relatează luni AFP, relatează Agerpres.

După ce a fost supusă ani la rând la violenţe din partea fostului soţ, mama tinerelor a murit săptămâna trecută înjunghiată de acesta în parcarea locuinţei sale.

"Tatăl nostru este un criminal odios care trebuie izolat de societate", afirmă cele trei fete într-o petiţie înregistrată pe site-ul preşedinţiei sud-coreene. "Cerem să fie condamnat la moarte pentru a-l împiedica să mai facă alte victime". Luni la prânz, petiţia strânsese 147.333 de semnături.

Pedeapsa cu moartea este prevăzută în legislaţia sud-coreeană, dar nu a mai fost aplicată din 1997.

Crima de săptămâna trecută a pus din nou în lumină lipsa de acţiune a justiţiei sud-coreene în faţa violenţelor conjugale. De multe ori, autorii de agresiuni scapă doar cu ordine de restricţie sau cu obligaţia de a merge la psiholog. Potrivit Comisiei ONU pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor, aproape jumătate dintre plângerile pentru violenţe conjugale depuse în 2015 au fost clasate.

Organizaţiile de apărare a drepturilor notează că actuala legislaţie urmăreşte mai curând să asigure apărarea structurii familiei şi nu să-i sancţioneze pe autorii de violenţe, ceea ce nu ajută la reglementarea problemei.

"Autorii trebuie pedepsiţi, nu consiliaţi", a subliniat luni Kim Myung-jin, membră a unei asociaţii, în timpul unei manifestaţii la Seul.

Tatăl celor trei, identificat doar cu numele "Kim", a fost arestat şi, potrivit presei, şi-ar fi recunoscut fapta, iar avocatul lui susţine că regretă ce a făcut. Cele trei surori afirmă că mama lor a fost supusă timp de 20 de ani la violenţe şi ameninţări cu moartea din partea tatălui lor.

"Chiar şi după ce au divorţat, tatăl nostru venea la noi acasă cu un cuţit", a declarat una dintre fiice pentru ziarul Chosun Ilbo. "De câte ori se întâmpla asta, trebuia să plecăm".

Permanent urmărită, mama se ascundea luni la rând în adăposturi pentru femei sau la ţară, dar tatăl lor reuşea mereu să o găsească şi o bătea. "Într-o zi tatăl meu a urmărit-o pe sora mea şi a descoperit unde locuiam", a povestit una dintre surori. "Avea un cuţit, bandă adezivă şi sfori şi a ameninţat că ne omoară". "Am trăit mereu în teamă. Ne-am mutat de şase ori în patru ani", a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.