Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 15.000 de deținuți din unitățile Administrației Naționale a Penitenciarelor și-au exprimat intenția de a vota pentru turul II al alegerilor prezidențiale

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

Peste 15.000 de deținuți din unitățile Administrației Naționale a Penitenciarelor și-au exprimat intenția de a vota pentru turul II al alegerilor prezidențiale, informează ANP. În total, sunt 17.941 de deținuți cu drept de vot în penitenciare, potrivit Mediafax.

Ca urmare a centralizării cifrelor din teritoriu, situația statistică estimativă privind numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot și a celor care și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 – turul al II-lea - se prezintă astfel, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP):

- Număr persoane private de libertate custodiate: 20.324

Ultimele acțiuni înainte de războiul final - Ce fac Iohannis și Dăncilă în ultima zi de campanie

- Număr persoane private de libertate cu drept de vot: 17.941

- Număr persoane private de libertate cu drept de vot, care și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 – turul al II-lea: 15.151.

„Subliniem faptul că situația numerică centralizată la data de 20.11.2019 este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale și a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20:00. Situația numerică a persoanelor private de libertate care și-au exercitat dreptul de vot, în data de 24.11.2019, va fi comunicată după finalizarea activității de votare”, anunță ANP.

La primul tur al alegerilor prezidențiale au votat 14.807 de deţinuţi (15.043 de deținuți și-au exprimat intenția, în scris, de a vota, inainte de ziua de 10 noiembrie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.