Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

peste 160 de milioane de euro plătite de AFIR beneficiarilor PNDR în primele trei luni

mediul rural

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a plătit în primul trimestru al anului 2020 către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) peste 160 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis joi de AFIR, potrivit Agerpres.

Sumele plătite de către AFIR reprezintă fonduri europene nerambursabile, acordate prin PNDR 2020 fără contribuţia de la bugetul naţional.

Din totalul sumelor plătite la nivel naţional pentru primul trimestru al acestui an, în regiunea 1 Nord-Est Iaşi au fost efectuate plăţi de 21,3 milioane de euro prin Centrul Regional, iar în regiunea 2 Sud-Est Constanţa a fost plătită suma de 27,7 milioane de euro.

Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Târgovişte a efectuat plăţi de 15,9 milioane de euro în primul trimestru, iar prin Centrul Regional 4 Sud-Vest Craiova, AFIR a plătit beneficiarilor PNDR suma de 23,8 milioane de euro.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

De asemenea, Centrul Regional 5 Vest Timişoara a efectuat, în primul trimestru al acestui an, plăţi în valoare de 14,6 milioane de euro, iar Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare a plătit suma de 28,8 milioane de euro.

În regiunea 7 Centru Alba Iulia, AFIR a realizat plăţi prin Centrul Regional în valoare de 13,5 milioane de euro, iar Centrul Regional 8 Bucureşti-Ilfov a plătit 14,8 milioane de euro beneficiarilor investiţiilor finanţate prin PNDR 2020.

Din anul 2015, adică de la demararea PNDR 2020, şi până în prezent, AFIR a plătit în total 5,58 miliarde de euro (fonduri europene şi buget naţional), ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 59%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.