Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 170 de refugiaţi din Ucraina au beneficiat de transport gratuit către ţările de destinaţie din partea agenţiei de turism Hello Holidays

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Peste 170 de refugiaţi din Ucraina au beneficiat de transport gratuit către ţările de destinaţie până acum din partea agenţiei de turism Hello Holidays, care a anunţat, joi, că se alătură astfel campaniei Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, "Facem punte către cei dragi".

"Hello Holidays a asigurat şi asigură transport gratuit refugiaţilor din Ucraina care tranzitează România. Un transfer de la Vama Siret la Bucureşti a fost realizat pe 28 februarie pentru mai mult de 100 de studenţi indieni ai unor facultăţi de medicină din Ucraina. Un prim transport spre Varşovia şi Cracovia a fost realizat pe 28 februarie şi 1 martie, pentru 63 de adulţi şi copii, preluaţi din Gara de Nord în drumul lor spre familiile din Polonia. Un alt transport va fi făcut pe 3 martie de la Bucureşti spre Polonia. Şase persoane, mame şi copii refugiaţi, au ajuns pe 27 februarie la familiile din Egipt, cu o cursă charter Hello Holidays", se arată într-un comunicat al touroperatorului, remis AGERPRES.

Toate transferurile sunt realizate gratuit de Hello Holidays.

"Trăim din nou vremuri dificile, în care e nevoie de solidaritate şi acţiuni concrete. În campania ANAT, Hello Holidays pune la dispoziţie capacităţile de transport, flota de autocare a Hello Holidays Transport, şi resursele umane, echipa Hello Holidays, pentru realizarea acţiunilor umanitare eficiente pentru refugiaţii din Ucraina", a declarat Mădălina Balaiban, proprietarul Hello Brands, potrivit Agerpres.ro.

"Sunt bucuros că Hello Holidays a răspuns pozitiv şi de această dată unei iniţiative ANAT, la fel ca de fiecare dată când le solicităm sprijin", a afirmat Cristian Vlad, preşedintele Regiunii Central Nordice a ANAT.

În campania ANAT a fost deschis un cont bancar pentru donaţii din partea agenţiilor membre ori nemembre ale asociaţiei, persoanelor fizice din turism ori companiilor şi persoanelor din afara domeniului care doresc să susţină financiar acţiuni de ajutorare a refugiaţilor.

Acţiunile vizate sunt: cumpărarea de haine, mâncare, medicamente, paturi şi închirierea camerelor de hotel (atunci când acestea nu pot fi obţinute gratuit) pentru cei aflaţi la nevoie.

Contul în care poate fi trimisă orice sumă cu precizarea "donaţie refugiaţi Ucraina" este: RO21BTRL RON CRT 05895 19301.

Totodată, a fost lansat un call center ANAT pentru preluarea şi centralizarea informaţiilor despre ajutorul de care este nevoie pentru susţinerea refugiaţilor, pe lângă cele identificate de persoanele implicate în derularea campaniei umanitare: 0730.195.789 pentru limba română, engleză, franceză, spaniolă, 0742.070.509 pentru limba ucraineană, 0740.942.720 pentru limba maghiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.