Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 170 de sportivi români au participat la Cupa internaţională Delta Dunării, de Ziua naţională a înotului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam înot

Peste 170 de sportivi din 11 cluburi din România au participat, luni şi marţi, la Tulcea, la Cupa internaţională Delta Dunării, de Ziua naţională a înotului, competiţia fiind câştigată de clubul Atena Constanţa.

Cupa internaţională Delta Dunării a fost organizată de clubul sportiv Natantibus, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei municipiului Tulcea, iar preşedintele clubului, Sorin Bălan, a declarat pentru AGERPRES că este pentru prima dată când concursul s-a organizat în timpul săptămânii.

"A fost pentru prima dată când am organizat concursul în timpul săptămânii, nu la finele ei, şi am luat această decizie doar pentru a prinde în cadrul concursului Ziua Naţională a Nataţiei. Este pentru prima dată când am sărbătorit acest eveniment în cadrul unui concurs", a afirmat Bălan.

El a mai spus că cei 177 de sportivi de la 11 cluburi din România şi Republica Moldova care au participat la evenimentul din Tulcea reprezintă un record pentru competiţiile din oraş.

"Am avut cel mai mare număr de participanţi. Am ridicat ştacheta la probe, iar de data asta copii de 6 ani au înotat probe de 50 de metri, nu de 25 de metri, cum înotau până acum, cadeţii au avut şi ei probe de cel puţin 100 de metri, iar premiile au fost acordate pe categorii de vârstă şi de înotători", a precizat preşedintele clubului Natantibus.

Potrivit sursei, toţi sportivii au primit premii de participare, iar câştigătorii au primit cupe.

"Cupa Delta Dunării a fost câştigată anul acesta de clubul Atena Constanţa care, cu cei aproape 20 de sportivi, a obţinut în total 160 de puncte", a afirmat Sorin Bălan.

Proiectul sprijinit financiar de Consiliul Judeţean şi-a propus ca obiective promovarea unui stil de viaţă sănătos prin activităţi fizice şi valorificarea aptitudinilor individuale sportive într-un sistem organizat de pregătire şi competiţie.

Anul acesta, pentru prima dată oficial, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, prin diferite evenimente, marchează Ziua naţională a înotului, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.