DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Peste 180 de candidaţi au susţinut proba scrisă la Matematică din etapa specială a Evaluării Naţionale

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Un număr de 181 de candidaţi au susţinut, marţi, proba scrisă la Matematică din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale, în timp ce alţi 21 nu s-au prezentat la examen potrivit news.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, marţi s-a desfăşurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale (sesiunea 2020). Din cei 202 candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei au fost prezenţi 181 de candidaţi. Nu s-au prezentat 21 de candidaţi. Doi candidaţi au beneficiat de recunoaşterea probei.

Totodată, nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura copiilor să depăşească 37,3 grade Celsius.

Subiectul şi baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, la ora 15.00.

Ultima probă - Limba şi literatura maternă - va fi susţinută miercuri, de 9 elevi (6 la Limba şi literatură maghiară şi 3 la Limba şi literatura germană).

Primele rezultate vor fi afişate joi, până la ora 12.00, în centrele de examen. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale prin anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse în 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.