Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 180 de manifestanţi anti-Sarkisian au fost interpelaţi în Armenia

Operation World
Armenia

Peste 180 de manifestanţi au fost interpelaţi de către poliţie vineri în Armenia, în timp ce încercau să blocheze străzi ale capitalei ţării, Erevan, în cea de-a opta zi de proteste împotriva numirii fostului preşedinte Serge Sarkisian în postul de prim-ministru, relateză AFP. Arborând drapele armeneşti sau pancarte pe care scria ''Sarkisian este un dictator'', sute de manifestanţi au defilat pe străzi în Erevan, încercând să blocheze circulaţia lungindu-se pe şosea. Poliţia a anunţat că a procedat la interpelarea a peste 180 de persoane.

Manifestanţii au încercat, de asemenea, să blocheze artera principală a oraşului Gumri, al doilea ca mărime din ţară. ''Respectăm dreptul cetăţenilor la întrunire, dar excludem posibilitatea privind demisia premierului'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Partidului Republican (la putere), Eduard Şamazanov.

Într-un comunicat, organizaţia Human Rights Watch a condamnat ''arestările arbitrare'' de manifestanţi în Armenia. Mii de persoane participă de peste o săptămână la acţiuni de protest în mai multe oraşe din Armenia, la apelul deputatului şi lider al opoziţiei Nicol Pachinian, care a proclamat ''începutul unei revoluţii de catifea'' în Armenia şi a cerut o campanie naţională de ''nesupunere civică''.

Importante efective de poliţie au fost desfăşurate şi interpelările s-au înmulţit în ultimele zile. Protestatarii îl acuză pe Sarkisian, care şi-a încheiat cel de-al doilea şi ultimul mandat prezidenţial, că vrea să rămână la putere pe viaţă, după ce a fost ales marţi în funcţia de prim-ministru de către deputaţi. După o revizuire controversată a Constituţiei, prerogative esenţiale ale puterii au fost transferate premierului, conform Agerpres. Serge Sarkisian, fost ofiţer de armată, a ocupat postul de şef al statului din 2008, după ce a fost prim-ministru între 2007 şi 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.