Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20 de persoane de la Radio România au fost confirmate cu COVID-19

SANADOR
testare covid

Numărul de persoane care au fost confirmate pozitiv cu SARS-Cov-2 la Radio România a depăşit 20, numai în ultimele zile fiind raportate mai mult de şapte la sediul central, iar alte persoane sunt în izolare şi aşteaptă rezultatul testării, semnalează Sindicatul Salariaţilor din SRR, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Sindicaliştii subliniază că au solicitat conducerii SRR să adopte proceduri şi să ia măsuri reale de prevenire şi protecţie, "însă problema epidemiologică a fost tratată cu superficialitate şi dezinteres", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România? .

"Astfel, în zonele de emisie şi producţie ale Radio România Actualităţi, postul public naţional, există aproape zilnic confirmări de infectare SARSCov2! Cu toate acestea, sunt angajaţi care nu au primit măşti din martie-aprilie, iar dezinfectarea se face o singură dată pe zi, în condiţiile în care fluxul de persoane este timp de 24 de ore pe zi. Acest tip de activitate, respectiv emisia în direct, presupune întâlnirea şi munca simultană, în spaţii comune, timp de 24 de ore, a realizatorilor, producătorilor, reporterilor, tehnicienilor, regizorilor, secretarilor. Pentru specificul acestei activităţi nu s-au făcut proceduri de eşalonare pe ture a tuturor, ci doar a câtorva realizatori, nu au fost marcate culoare speciale spre şi dinspre emisie/producţie, în redacţii nu se respectă distanţarea socială şi angajaţii se infectează pe rând", se menţionează în comunicat.

SSRR menţionează că a trimis în repetate rânduri solicitări şi apeluri către conducerea societăţii, să protejeze angajaţii şi să deblocheze sumele necesare testării acestora, dar solicitările "au fost tratate cu acelaşi dezinteres şi cu aceeaşi superficialitate, cu care mulţi dintre cei care ocupă posturi de conducere fără a dovedi prin concurs abilităţile necesare, se joacă zi de zi cu siguranţa şi viaţa oamenilor, rezumându-se la comunicate de presă în care suntem sfătuiţi să ne spălăm pe mâini sau răspunsuri în doi peri, golite de conţinut, date solicitărilor sindicale".

Citește și: Informarea de la ora 13:00! Un nou record de cazuri! Peste 4000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Marţi, Sindicatul Salariaţilor din Radio România a transmis conducerii Parlamentului, Guvernului, prim ministrului, Direcţiei de Sănătate Publică, un memoriu în care arată aceste aspecte şi cere sprijin pentru angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Să nu uităm că Radio România şi Televiziunea Română sunt, potrivit legii, instituţii de interes strategic, care funcţionează în beneficiul cetăţeanului şi care ar trebui să îl poată informa şi educa şi mai mult, în actualul context pandemic. Când nu va mai avea cine să intre pe post, să meargă pe teren sau să asigure suportul tehnic, îi invităm pe cei care au tratat cu indiferenţă şi dispreţ această problemă să o facă", mai scrie în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.