Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - 23 de vameși au fost arestaţi preventiv: ar fi încasat cinci euro, taxă fixă, pentru fiecare mașină care trecea

observatornews.ro
vama calafat

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 23 de poliţişti de frontieră de la vama Calafat, cercetaţi pentru fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu, conform Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 - 2023, agenţii de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor.

Cinci euro, taxă fixă, pentru fiecare maşină care trecea, conform Observator, iar pe la vama Calafat treceau în 24 de ore aproximativ 4.000 de autovehicule și camioane. Potrivit sursei citate, la final de tură fiecare agent pleca acasă cu cel puţin 500 de euro. Asta înseamnă în jur de 7.500 euro pe lună. Practic, fiecare agent se alegea cu un bonus lunar echivalent cu încă 3-7 salarii încasate de la statul român.  Nu se refuzau de la șoferi nici alte „mici atenții” precum ţigări și parfumuri.

Decizia de arestare preventivă dată de Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.