Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de copaci au fost tăiaţi în zona pasajului Doamna Ghica, trebuind plantaţi alţii în compensaţie

b365.ro
pasaj Doamna Ghica Colentina

Marius Coajă, consilier al primarului general al Capitalei, a declarat, miercuri, că peste 200 de copaci au fost tăiaţi în zona unde se va construi pasajul Doamna Ghica, trebuind plantaţi alţii în compensaţie potrivit Agerpres.

Întrebat la o conferinţă de presă despre faptul că bucureşteni din zonă au semnalat că au fost tăiaţi sute de copaci, el a răspuns: "În PMB există o Direcţie de Mediu, există şi Agenţia Naţională a Mediului Bucureşti de unde luăm avize pentru a obţine autorizaţii de construire. Într-adevăr, vorbim de 235 de copaci, iar conform avizelor date de cele două instituţii anterior menţionate, PMB, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, are obligaţia de a planta câteva mii în compensaţie. Vă aduc la cunoştinţă că în trei ani aproape o mie de copaci au fost plantaţi prin Direcţia Investiţii sau Direcţia Infrastructură de către constructorii privaţi care au făcut lucrări de infrastructură în Bucureşti. Majoritatea sunt montaţi în curţi ale şcolilor şi grădiniţele din Bucureşti".

Primarul general, Gabriela Firea, a susţinut că, legat de realizarea pasajului Doamna Ghica, s-au spus minciuni în scop electoral. "Viceprimarul de la Sectorul 2 a dezinformat foarte mult populaţia din zonă, i-a dezinformat pe cetăţeni, a pus tot felul de afişe, a spus că vom polua, că va fi zgomot, nişte minciuni sfruntate folosite în scop electoral. Acum preşedinta PNL Bucureşti, dându-şi seama că pierde voturi prin acţiunea domnului viceprimar PNL de la Sectorul 2, prin faptul că acest pasaj suprateran de la Doamna Ghica e absolut necesar şi e dorit de cetăţeni, inclusiv de cei din zonă care ştiu că sunt folosite metode moderne de construire şi vor fi şi panouri fonice absorbante şi toate procedurile care se folosesc pe plan internaţional în acest moment, încearcă să dreagă busuiocul şi afirmă într-un comunicat că 'Nu, nu, domnul viceprimar a greşit, e bun pasajul, trebuie făcut, (...) dar, pentru că întotdeauna există un dar, (...) compania care realizează acest pasaj suprateran este Trustul de Clădiri Metropolitane, o companie ilegală. Greşit, doamna preşedintă PNL Bucureşti", a spus Firea.

Ea a menţionat că Trustul de Clădiri Metropolitane a fost votat cu două treimi din voturi în CGMB, inclusiv de consilierii municipali PNL.

"Trustul de Clădiri Metropolinate a fost prima companie înfiinţată şi a beneficiat de două treimi din voturile CGMB, inclusiv de voturile PNL şi chiar dacă nu ar fi fost atunci votată cu două treimi, toate celelalte companii au fost revotate, sunt toate companii municipale legale", a adăugat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.