Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de incidente armate în şcolile din SUA în patru ani

incidente Bruxelles

Peste 200 de incidente armate au avut loc în şcolile din Statele Unite de la masacrul dintr-o şcoală din Newtown, Connecticut, din urmă cu patru ani, relatează Prensa Latina. Datele, făcute publice de organizaţia Every Town for Gun Safety şi care analizează violenţele legate de folosirea armelor în instituţiile de învăţământ, arată că, de la 12 decembrie 2012, s-au înregistrat 94 de victime din cauza unor astfel de incidente.

Conform Huffington Post, datele nu includ şi atacurile care, din fericire, au fost dejucate, ca cel oprit în momentul în care poliţia a arestat o fată de 13 ani, puternic înarmată, ce îşi ameninţa colegii de clasă. Douăzeci de copii şi şase angajaţi ai şcolii au fost ucişi şi alte 156 de persoane au fost rănite după ce Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, a atacat şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut, după ce şi-a omorât mama. El s-a sinucis ulterior, conform Agerpres.

Conform Huffington Post, mulţi au crezut că după masacrul de la Sandy Hook, al treilea cel mai sângeros din istoria SUA, se va intensifica lupta împotriva violenţelor armare, iar controlul asupra armelor va fi întărit. Totuşi, Congresul nu a reuşit să adopte o lege federală privind controlul asupra armelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.