Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de persoane din Belarus au fost arestate pentru comentarii negative aduse guvernului pe reţele sociale

newsweek
alexandr lukasenko

Aparatul puterii autoritare din Belarus a arestat din nou mai mult de 200 de disidenţi sub acuzaţia de critici aduse guvernului, informează joi dpa.

Ei sunt anchetaţi pentru comentarii negative făcute pe reţele sociale după un raid întreprins de serviciile secrete belaruse, KGB, a declarat ministrul de interne belarus Ivan Kubrakov în oraşul Brest, potrivit agenţiei de presă Belta.

"Ei au scris tot felul de lucruri urâte pe Telegram, în speranţa că nimeni nu-i va găsi după numele fictive", a spus ministrul, adăugând că persoanele în cauză au îndemnat şi la proteste.

Toate acestea au avut loc după o percheziţie desfăşurată de KGB la un specialist IT în capitala Minsk, în urmă cu peste o săptămână. Specialistul IT, considerat ca făcând parte din opoziţie, a împuşcat şi ucis un anchetator, după care s-a sinucis.

Printre cei arestaţi este şi un jurnalist al filialei din Belarus a tabloidului rus Komsomolskaia Pravda, jurnalist care a relatat cazul specialistului IT. Publicaţia rusă şi-a închis redacţia din Belarus în urma declanşării anchetei, potrivit Agerpres.ro.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Viasna i-a declarat pe 73 dintre cei arestaţi "deţinuţi politici". Numărul total al persoanelor arestate în Belarus din motive politice a crescut astfel la peste 800.

În această fosta republică sovietică au avut loc proteste în masă împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko după alegerile prezidenţiale din august anul trecut, considerate de mulţi fraudate, în special în Occident. De atunci, Lukaşenko exercită presiuni puternice asupra disidenţilor şi mass-media independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.