Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de zboruri de pe cele două aeroporturi din Istanbul vor fi anulate din cauza ninsorilor

cntraveler.com
Aeroportul din Istanbul

Peste 200 de zboruri de pe cele două aeroporturi din Istanbul vor fi anulate joi din cauza ninsorilor aşteptate, iar şcolile şi alte instituţii de învăţământ vor rămâne închise, au anunţat miercuri autorităţile turce, relatează AFP.

Istanbulul a fost plasat joi sub alertă portocalie din cauza furtunilor şi ninsori abundente prognozate, a anunţat prefectura oraşului într-un comunicat.

Zăpada aşteptată de la miezul nopţii s-ar putea depune într-un strat de până la 20 cm grosime, a avertizat Agenţia de Meteorologie.

Principala companie aeriana Turkish Airlines a anunţat anularea joi a 205 zboruri - plecări şi sosiri - pe aeroportul din Istanbul şi pe cel de-al doilea aeroport al oraşului, Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a metropolei, potrivit Agerpres.ro.

Turkish Airlines avertizează însă că "numărul anulărilor este probabil să crească" în funcţie de condiţiile meteorologice.

Compania aeriană Pegasus a menţionat pe site-ul său circa 30 de zboruri interne care vor fi anulate joi, cu plecare şi sosire de pe aeroportul Sabiha Gokcen. Aproape 50 de zboruri vor fi anulate vineri, a precizat compania.

Prefectura din Istanbul a anunţat, la rândul sau, închiderea şcolilor, a grădiniţelor, creşelor şi universităţilor joi şi vineri.

În aşteptarea ninsorilor prevăzute de miercuri seara, centrele comerciale au fost închise la ora 18:00 (15:00 GMT) în Istanbul.

Funcţionarii publici au fost rugaţi să rămână acasă joi şi vineri, iar circulaţia motocicletelor şi a autobuzelor interurbane a fost suspendată de miercuri seara.

Operatorul aeroportului din Istanbul, IGA, cel mai aglomerat din Europa în 2021, a dat asigurări că infrastructura va rămâne deschisă fără a preciza numărul posibilelor zboruri anulate.

Aeroportul Internaţional din Istanbul, unde ajung aproape o mie de zboruri în fiecare zi, a fost nevoit să-şi suspende toate operaţiunile timp de două zile la sfârşitul lunii ianuarie din cauza ninsorilor abundente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.