Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.000 de capete mumificate de berbeci, descoperite la templul lui Ramses al II-lea

a1.ro
faraon ramses

Peste 2.000 de capete mumificate de berbeci au fost descoperite la templul lui Ramses al II-lea din Abydos, Egipt.

Arheologii egipteni au descoperit peste 2.000 de capete de oaie mumificate, lăsate ca ofrande în templul faraonului Ramses al II-lea, a anunțat duminică Ministerul Turismului și Antichităților. Alături de capetele de berbec au mai fost descoperite oi, câini, ţapi sălbatici, vaci, gazele şi manguste mumificate, notează AFP.

Sameh Iskandar, șeful misiunii americane, a declarat că aceste capete de berbec erau "ofrande" care indică "un cult pentru Ramses al II-lea, celebrat la 1.000 de ani după moartea sa".

Ramses al II-lea a domnit peste Egipt timp de aproape șapte decenii, între anii 1304 și 1237 î.Hr.

Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, a declarat că descoperirile îi vor ajuta pe oameni să afle mai multe despre templul lui Ramses al II-lea și despre activitățile care au avut loc acolo, de la construcția sa între 2374 și 2140 î.Hr. și până la perioada ptolemeică, între 323 și 30 î.Hr.

Pe lângă rămășițele unor animale mumificate, arheologii au descoperit rămășițele unui palat cu ziduri de cinci metri grosime, datând de acum aproximativ 4.000 de ani. De asemenea, au găsit mai multe statui, papirusuri, rămășițe de copaci antici, haine și pantofi din piele.

Abydos, care se află la aproximativ 435 de kilometri (270 de mile) pe râul Nil, la sud de Cairo, este renumit pentru templele sale, cum ar fi cel al lui Seti I, precum și pentru necropolele sale.

Egiptul, unde locuiesc aproximativ 105 milioane de oameni, este împotmolit într-o criză economică și se bazează pe turism pentru 10% din PIB, angajând două milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.