Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 21.000 de pachete cu ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei

Politiadefrontiera.ro
țigări

Un total de 21.700 pachete cu ţigări, în valoare de 254.550 lei, au fost descoperite şi confiscate de poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, într-un imobil nelocuit şi în apropierea frontierei de stat, marfă fiind destinată pieţei neagre de desfacere din zonă, potrivit agerpres.ro.

Poliţia de Frontieră precizează, miercuri, într-un comunicat de presă, că 10.200 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 120.000 l au fost descoperite, marţi, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, în curtea unui imobil nelocuit, dar şi în interiorul acestuia, pe raza localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş.

"Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale", se arată în comunicatul menţionat.

Alte 11.500 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 134.550 lei, au fost descoperite şi confiscate, marţi, de poliţiştii de frontieră din Sarasău, într-o maşină.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane ce transportau ţigările la maşină au refuzat să se oprească la somaţiile poliţiştilor şi cele trei focuri de avertisment trase în plan vertical, au abandonat coletele şi maşina şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

"În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 11.500 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 134.550 lei, iar autoturismul în valoare de 7.500 lei a fost indisponibilizat până la finalul cercetărilor. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării", se mai arată în comunicat.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.