Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.300 de dosare de probaţiune deschise pentru minori şi persoane adulte, în baza unor condamnări

https://www.zi-de-zi.ro/2019/10/31/locatie-noua-pentru-serviciul-de-probatiune-mures/
serviciul probatiune

Serviciul de Probaţiune Buzău a gestionat în anul 2023 un stoc de peste 2.300 de dosare deschise pentru minori sau persoane majore, în baza sentinţelor penale de condamnare.

Potrivit instituţiei, persoanele condamnate au fost supuse supravegherii în baza măsurilor şi obligaţiilor impuse de instanţa de judecată ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni variate, de la cele care aduc atingere relaţiilor sociale create în jurul ocrotirii patrimoniului, siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dar şi convieţuirii sociale, integrităţii fizice şi corporale a persoanelor.

"În anul 2023, consilierii de probaţiune buzoieni au gestionat cu succes 2.346 dosare de probaţiune deschise atât pentru persoane minore sancţionate cu măsuri educative neprivative de libertate, cât şi pentru persoane majore, în baza sentinţelor penale de condamnare/sancţionare... Menţionăm că 836 persoane au finalizat executarea în cursul anului trecut, iar pentru celelalte persoane continuă procesul de supraveghere şi intervenţie specifică. Au fost dispuse mai multe sancţiuni comunitare, precum: măsuri educative neprivative de libertate - 58 cazuri, liberări condiţionate - 6 cazuri, amânarea aplicării pedepsei - 482 cazuri, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere - 1.755 cazuri", se arată în bilanţul Serviciului de Probaţiune, remis AGERPRES.

Pe parcursul anului trecut, la cererea instanţelor de judecată sau din oficiu, consilierii de probaţiune au întocmit 172 rapoarte de evaluare pentru inculpaţi sau persoane aflate în evidenţa serviciului, prin care s-au făcut propuneri motivate de individualizare a sancţiunii penale sau pentru modificarea ori încetarea obligaţiilor impuse de către instanţa de judecată.

"În scopul reducerii riscului de recidivă al beneficiarilor noştri, pentru un număr de 663 de persoane au fost derulate activităţi de asistare constând atât în intervenţii individuale, cât şi de grup, furnizate de către consilierii de probaţiune sau în colaborare cu alţi profesionişti din instituţii comunitare, prin acestea urmărindu-se analiza factorilor individuali legaţi direct de conduita infracţională, consolidarea aptitudinile persoanelor de rezolvare a problemelor şi elaborarea de strategii pentru a evita implicarea, pe viitor, în alte conduite reprobabile social. Din numărul total de 2346 de cazuri de supraveghere, gestionate de Serviciul de Probaţiune Buzău în anul 2023, doar în situaţia a 15 de persoane s-a dispus revocarea sancţiunii neprivative de libertate ca urmare a încălcării măsurilor/obligaţiilor de supraveghere sau a comiterii de noi infracţiuni, ceea ce reprezintă o rată de succes de peste 99%.", informează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.