Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi alţi angajaţi ai MAI vor acţiona în minivacanţa de Ziua Copilului şi Rusaliile Ortodoxe

politia uniforma

Peste 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor acţiona în minivacanţa prilejuită de Ziua Copilului şi de Rusaliile Ortodoxe. În această perioadă vor avea loc peste 540 de evenimente publice, la care se aşteaptă o participare totală de aproximativ 530.000 de persoane, potrivit news.ro.

”În această perioadă, la nivel naţional vor acţiona peste 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, specialişti de la Agenţia Naţională Antidrog şi de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, precum şi de la alte structuri MAI”, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, menţionând că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat intensificarea eforturilor de prevenire şi combatere a faptelor ilegale în zonele aglomerate, precum staţiuni turistice, gări, aeroporturi, locuri de agrement sau de desfăşurare a unor evenimente publice.
Sursa citată a amintit că în week-endul trecut au avut loc două manifestări publice de amploare, cu o prezenţă de peste 100.000 de persoane, şi, datorită mobilizării structurilor MAI - dispozitive de ordine publică, echipaje rutiere, dispozitive de intervenţie în situaţii de urgenţă, inclusiv pentru acordarea primului-ajutor, evenimentele s-au desfăşurat fără probleme deosebite.
”Potrivit informaţiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se aşteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530 de mii de persoane. Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomeraţie, dar şi pentru gestionarea urgenţelor medicale. Pentru protecţia credincioşilor, echipajele de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă”, a arătat Dajbog.
Ea a menţionat că peste 1.500 de poliţişti rutieri vor fi mobilizaţi la nivel naţional, în special pe cele mai solicitate drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor grave. De asemenea, pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool şi de substanţe interzise.
Poliţiştii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza drumurile aglomerate şi cu risc de producere a unor accidente grave.
Şoferii sunt sfătuiţi să respecte regulile rutiere şi să manifeste o conduită preventivă, ţinând cont de condiţiile de trafic şi de drum, dar şi, dacă va fi cazul, de condiţiile hidro-meteorologice.
Pe de altă parte, aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid pentru limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum şi pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului-ajutor calificat.
Poliţiştii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenţei traficului de autovehicule şi a tranzitului de persoane, concomitent cu desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere.
Pe parcursul minivacanţei, la nivelul întregii ţări, efectivele MAI vor avea o prezenţă activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel şi pentru a putea asigura intervenţia rapidă în situaţii de pericol pentru cetăţeni.
Dajbog a adăugat că, miercuri, de la ora 8.30, MAI organizează o nouă ediţie a Zilei Porţilor Deschise pentru Copii. Astfel, copiii şi adulţii sunt invitaţi la sediul instituţiei din Piaţa Revoluţiei nr 1A, pentru a vizita clădirea şi celebrul balcon, dar şi pentru a vedea autospecialele, echipamentele şi dispozitivele folosite de structurile ministerului în misiunile zilnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.